2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Szelényi: Súlyos társadalmi probléma kezelését halogatja a kormány

2017. február 1., szerda 20:32

A családon belüli erőszak áldozatait segítő isztambuli egyezmény ratifikálásáért tüntettek tucatnyian a Parlament előtt.

A demonstrációt az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésére időzítették, ahol az egyezmény magyarországi elfogadását tárgyalták. A kormánypárti képviselők tartózkodásukkal azonban megakadályozták, hogy az Országgyűlés szavazhasson az LMP-s Szél Bernadett és az Együtt független képviselője, Szelényi Zsuzsa közös beadványáról. A fideszes képviselők azzal érveltek, hogy ez a javaslat nem mozdította volna elő az egyezmény kihirdetését, és megvárják, hogy a kormány nyújtsa azt be a parlamentnek. Szelényi Zsuzsa szerint azonban egy súlyos társadalmi probléma kezelését halogatja a kormány.

„Ez egy súlyos társadalmi probléma, a nők és gyerekek elleni erőszak, és ez ellen tenni kell. És azt sem hajlandó kimondani a magyar kormánypárt, hogy ez elfogadhatatlan. Ez az ügy emberekről szól, emberéletekről szól, felnövekvő gyerekekről szól. Ugyanakkor szól arról a hatalmi arroganciáról is, amellyel Magyarország kormánya és a magyar képviselők, fideszes képviselők ezt az országot vezetik” – fogalmazott Szelényi Zsuzsa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!