2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Szelényi: Érthetetlen, miért mond erre nemet a kormány

2016. május 6., péntek 20:58

Az, hogy a magyar határon mi történik, alapvetően nem a határon dől el, hanem elsődlegesen Európa külső határain – mondta a röszkei tranzitzónánál tett látogatása után Szelényi Zsuzsanna.

Az Együtt országgyűlési képviselője egységes európai fellépést szorgalmazott. Mint elmondta, Magyarország nem gyakorol semmiféle kontrollt a menekültügy kapcsán, pusztán részese a folyamatnak. A politikus bírálta a magyar kormányt is. Mint elmondta, alapvetően nem partnerként viselkedik, szinte mindenre nemet mond. Például nem hajlandó befogadni menekülteket, pénzügyileg sem kíván hozzájárulni a helyzet kezeléséhez és nem akar közös európai menekültpolitikát sem.

„Az Európai Unió vezetése – benne Orbán Viktorral – tavaly novemberben hozott egy döntést, amely arról szólt, hogy közös teherviselés alapján kell megoldani az eddig Európába érkezett menekülteknek a státuszát. Ez azt jelenti, hogy vagy egy ország befogad menekülteket – mert mondjuk erre van intézményrendszere, kultúrája, integrációs kultúrája, ami tudjuk, hogy Magyarországon nagyon gyenge, – vagy pénzügyi hozzájárulást biztosít. Tehát a helyzet az, hogy Orbán Viktor tavaly novemberben ezt már aláírta, ezt a szerződést, és ezért teljes mértékben érthetetlen, hogy most a magyar kormány miért mond valamire nemet, amit ő maga egyébként már aláírt. A helyzet az, hogy valami módon minden európai országnak részt kell venni” – fogalmazott Szelényi Zsuzsanna.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!