2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Szél szakértője cáfol

Hír TV

2018. január 22., hétfő 10:00, frissítve: hétfő 15:20

Cáfolja Szél Bernadett afgán származású szakértője, hogy bármilyen kapcsolatban is állt volna a bevándorlókat segítő Migráns Szolidaritás Csoporttal.

A szakértő közleményében azt írja: 2003 óta magyar állampolgár, 2014 és 2016 között a Schmidt Mária vezette Terror Háza Múzeum jogásza volt, valamint számos alkalommal tolmácsolt a Magyar Honvédségnek és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak – éppen ezért nem érti a kormány személye elleni támadását.

A hétvégén derült ki, hogy Németh Szilárd azért nem akarja beengedni a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésére Szél Bernadettet, mert a képviselő afgán származású szakértője megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

A Fidesz-frakció szóvivője inkább párttársának hisz, mint az érintett szakértőnek.

„Azt értem, hogy Németh Szilárd mit mondott, és valószínűleg neki van igaza, ugyanis az úr nem azt mondta, hogy ő sosem dolgozott a Migszolnál. Ilyenkor az ember mindig él a gyanúperrel. Azt nyilatkozta, hogy nem állt jogviszonyban a Migszollal. Amikor valahol önkéntesként dolgoznak emberek, ott nem feltétlenül lesz jogviszony a szervezet és a magánszemély között. Ettől még ott dolgoznak, segítenek, ott vannak, támogatják azt a tevékenységet, amelyet a szervezet végez” – jelentette ki Halász János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!