2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

Szél Bernadett szerint a Fidesz és a baloldal is kiábrándító

Az acsarkodás és az agresszió ünnepévé tette a Fidesz és az egyesült baloldal október 23-át – mondta parlamenti felszólalásában az LMP társelnöke. Szél Bernadett szerint az MSZP-nek, a Bajnai-szövetségnek és a Demokratikus Koalíciónak sincs valódi mondanivalója. Úgy fogalmazott: a bukott miniszterelnökök ma sem látják be, hogy nekik is szerepük volt 2010-ben a Fidesz kétharmados győzelmében. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint viszont a Békemenetet és a baloldali nagygyűlést nem lehet egy lapon említeni.

„Önök együtt tették tönkre a nemzeti ünnepet” – ezekkel a szavakkal tett egyenlőségjelet a kormánypártok és a baloldali erők közé az LMP társelnöke napirend előtti felszólalásában. „Orbán Viktor hadba szólította híveit október 23-án, a baloldal pedig belháborút vívott saját színpadán” – mondta. Szél Bernadett arra utalt, hogy Gyurcsány Ferenc nekiment az MSZP és a Bajnai-szövetség választási együttműködési megállapodásának, hívei pedig Mesterházy Attila szocialista pártelnökbe fojtották a szót.

„Nehéz eldönteni, hogy igazából melyik gyülekezet volt a kiábrándítóbb. Az ország miniszterelnöke katonai sorfal előtt állva pártgyűléssé alakította a nemzeti ünnepet. A másik színpadon pedig a saját maroknyi közönsége nem hagyta szóhoz jutni az egyik szónokot, mert egy magából végképp kifordult exminiszterelnök és hívei meghekkelték azt az eseményt, amelyre meghívást kaptak” – vélekedett a zöldpárti politikus.

Néhány kézen meg lehetett számolni, hogy az LMP október 23-ai megemlékezésén hányan vettek részt – vágott vissza válaszában Szél Bernadettnek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence szerint a Békemenetet és a baloldali nagygyűlést nem lehet egy lapon említeni. „Az egyik megemlékezés volt, ünnepnap, a másik tüntetés, tiltakozás. Az egyik alkalom volt arra, hogy hősi forradalmárainkra emlékezzünk, a másik pedig inkább csak egy alkalom, munkaszüneti nap arra, hogy valaki az aktuálpolitikai mondandóját elmondja, vagy akár saját szövetségesnek mondott kollégáival nyílt színpadon vesszen össze.” Az államtitkár hozzátette, hogy szerinte az 1956-os forradalomról csak a miniszterelnök ünnepi beszédében esett szó a Hősök terén, közben a Duna túloldalán a baloldal vívta tovább a pozícióharcot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

A szakember arról is beszélt, hogy könyvet írt a pünkösről, éppen emiatt, a karácsony az a születésről szól, a húsvét a halálról és a feltámadás reményéről, a pünkösd pedig a Szentlélek kiáramlásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!