2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Százmilliókért utaztatták a menekülteket

,

2015. október 8., csütörtök 15:09, frissítve: csütörtök 17:06

Több, mint egymilliárd forintba került eddig a magyar adófizetőknek a menekültek utaztatása.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy fél milliárdnál többet emésztettek fel a horvát-magyar, illetve a magyar-osztrák határ között ingázó különvonatok, de több száz millióért közlekedtek a határ és a vasútállomások között a BKV és a Volán buszai is.

„A központi operatív törzs tájékoztatása szerint a MÁV 524 millió forintos többletköltséget jelent, a BKV a jelenlegi adatok szerint 160 millió forint, ebbél több, de 200 millió alatti, a Volán-társaságok összesen 200 millió forint többletköltséget kell, hogy viseljenek. Illetve a magyar állam. Ez összesen 900 millió forint plusz az áfa. Tehát messze egymilliárd forint felett van az összeg, amivel már a határzárhelyzetben a közlekedési eszközök biztosításához hozzá kellett járulnia a magyar adófizetőknek” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A magyar hatóságok délelőtt visszaadták Horvátországnak azt a szerelvényt, amely három hete több mint 1000 migránst szállított a magyarbólyi vasútállomásra. Ez volt az a horvát vonat, amely a magyar kormány szerint engedély nélkül lépte át a határt horvát rendőrök kíséretében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!