2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Százmilliókért szűnhet meg az olimpiát bonyolító cég

2017. június 21., szerda 17:17, frissítve: szerda 17:46

308 millió forintba fog kerülni az olimpiát lebonyolító cég megszüntetése – tudta meg a Hír TV. Megszereztük a társaság végelszámolásának teljes költségvetését, amelynek eddig csak egy részét hozták nyilvánosságra. Bérekre 26 millió forint, irodabérlésre 38 millió forint, ügyvédekre újabb 38 millió forint megy el.

A Fővárosi Közgyűlés honlapjára került fel kedden az olimpia lebonyolításáért felelős cég, a Budapest 2024 Zrt. megszüntetésére vonatkozó előterjesztés. A végelszámolás bizonyos költségeit kitakarták, mi viszont megszereztük az eredeti dokumentumot, amelyből már megismerhető, hogy összesen mennyi közpénzt költenek el a folyamat végéig.

Eszerint a bérköltség 26 millió forint lesz az egyébként már semmilyen tevékenységet nem végző állami cégnél, irodabérlésre 38,6 millió forintot költenek, ügyvédekre 38,4 millió forintot. A végösszeg 308 millió forint.

Lázár János korábban a Hír TV kérdésére azt mondta, június végéig bezárják a céget.

– Úgy tudom, hogy a megszüntetésekről minden döntés megszületett.

– És mikori határidővel, mikori dátummal?

– Félévzárásnál, június 30-ra emlékszem én, de ennek utána kell néznem.

A dokumentum szerint viszont csak szeptemberben kezdik el a végelszámolást. Az LMP-nél azt mondják, egyértelmű, hogy miért.

„Azt látjuk, hogy ugyan február végén, március elsején döntött a Fővárosi Közgyűlés a pályázat visszavonásáról, ennek ellenére a cég végelszámolása az csak szeptemberben indul el. Már itt adtak maguknak egy hat hónapnyi haladékot, ugye, ez alatt a hat hónap alatt ezek az igen magas fizetések továbbra is ketyegnek” – mondta a párt fővárosi képviselője, Csárdi Antal.

A végelszámolás további 16 hónapig tart majd, a cég tehát véglegesen csak 2018 végén szűnik meg.

Kerestük a vezérigazgatót, aki nem akart nyilatkozni, mondván, szabadságon van. Telefonon annyit azért elmondott, hogy ezt a 16 hónapot azért írták be, mert valamit be kellett írni.

A végelszámolás menetét ugyanis jogszabályok rögzítik, melyek egy ilyen folyamatra legkevesebb tíz hónapot adnak, a maximum pedig 3 év. Mihók Attila elmondása szerint ők a kettő között határozták meg a folyamat végét, de ez nem jelenti azt, hogy valóban elhúzódik másfél évig. Hozzátette, szeptember elsejéig az összes munkatársat elküldik, ő sem marad, az irodákat pedig kiadják, ezekre már van is jelentkező.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!