2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Százmilliókat csaltak el egy erdészeti céggel

2016. október 24., hétfő 09:42, frissítve: hétfő 10:34

„Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás” gyanújával vádat emelt a Fővárosi Főügyészség – uniós támogatások jogosulatlan igénybevétele miatt.

Az ügyben korábban az OLAF tett feljelentést. A gyanú szerint a két vádlott egy erdészeti céget működtetve vett fel uniós pénzeket úgy, hogy egy számlázási láncolat segítségével megnövelték a beszerzett gépek valós árát, és így nagyobb összegű vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak. Az ügyészség szerint a vádlottak csaknem 180 millió forint támogatást szereztek, amivel mintegy 140 millió forinttal az uniós, 40 millió forinttal pedig a magyar költségvetést károsították meg.

„A vádirat szerint a két cégvezető erdészeti géppark kialakításához gépek beszerzéséhez, a tényleges járó összegnél magasabb összegű uniós támogatást igényelt jogosulatlanul, ennek érdekében a vádlottak létrehoztak egy olyan számlázási láncolatot, amelyben továbbszámlázás során a beszerzett gépek valós árát mesterségesen megnövelték. Miután a támogatás összege a beszerzési árhoz igazodott, ezáltal jogosulatlanul magasabb összegű vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak” – ismertette Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!