2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Százmilliók mentek el Paks II. reklámjára

,

2017. május 23., kedd 14:31, frissítve: kedd 16:22

Közel kétszázmillió forint vándorolt kormányközeli zsebekbe 2015-ben, a még el sem kezdődött paksi projektben – az LMP társelnöke szerint.

Szél Bernadett azt mondta, hogy a gigahitelből megvalósuló új erőművi blokkot reklámozták ennyi pénzért. Az akkor még Széles Gábor tulajdonában álló Echo TV a Magyar Hírlappal együtt 100 millió forintot, Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának a cége közel 70 milliót kapott a feladatra. A pénzosztásból nem maradt ki a kormányközeli Századvég és a Demokrata című lap sem - ők egyaránt 21 millió forintot kaptak a beruházás népszerűsítésére.

„Azt gondolom, hogy ez egy újabb bizonyíték arra, ezért is kell megállítanunk a paksi beruházást, mert amint elkezdődik a hitelfelvétel, és amint megtörténik az első kapavágás, még egy-két nullát nyugodtan hozzá lehet majd tenni ezen összegeknek a végére, és láthatóan, amióta tudjuk, hogy Mészáros Lőrinc úr is bejelentkezett a nukleáris bizniszbe, látjuk, hogy újabb éhes oligarchák várnak a koncukra e projekttel kapcsolatban” – vélekedett az LMP társelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!