2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Százezreket gyűjtött a bajba jutott családnak az olimpikon

2017. július 2., vasárnap 10:42, frissítve: vasárnap 11:32

205 ezer forintot fizettek egy jótékonysági árverésen Kenderesi Tamás riói olimpián viselt melegítőjéért. Az úszó egy bajba jutott családnak ajánlotta fel az összeget, amelyet saját pénzéből megduplázott.

Kenderesi Tamás az árveréssel egy olyan Tolna megyei családon segített, amelynek néhány hónapja leégett a háza. Három hétig lehetett licitálni az úszó melegítőjére, amelyet a riói olimpián viselt. A legtöbb pénzt egy balatonalmádi család ajánlotta fel.


A 13 éves Orbán Alexandra a napokban tudta meg, hogy övé lesz a melegítő. Azt tervezi, hogy bekeretezi, és kirakja a szobája felára. Édesapja azt mondta, azért ajánlott fel 205 ezer forintot a melegítőért, mert fontosnak tartja, hogy segítsen a bajba jutott családon.

Az olimpiai bronzérmes úszó már a licit meghirdetése előtt eldöntötte, hogy a befolyt összeget a  saját pénzéből megduplázza. „Ezt az összeget meg szeretném duplázni, és még az egyéb felajánlásokkal együtt, így 523 ezer forint gyűlt össze. Úgyhogy ezt majd hétfőn utalom a családnak” – jelentette ki Kenderesi Tamás, aki számára hétfőn kezdődik a világbajnokság előtti utolsó kéthetes edzőtábor. A vb-n csak egy számban a 200 méteres pillangóúszásban indul.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!