2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Százak követelik az FKF-esek visszavételét

2017. január 17., kedd 06:59, frissítve: kedd 17:18

A Fővárosi Közterület-fenntartó több száz dolgozója követeli, hogy vegyék vissza azt a négy szakszervezeti vezetőt, akiket bérvita miatt küldtek el pénteken.

Az aláírásokat átadják az önkormányzati cég vezetőjének, és keddre várják Tarlós István főpolgármester reagálását is – jelentette be Király András, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete elbocsátott titkára.

Az FKF vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek azt mondta, a négy embert azért küldték el, mert jogellenesen dolgoztak főállású szakszervezeti képviselőként. Csontos István szerint a szakszervezeti vezetők szabadon működhetnek, de fizetésüket az érdekképviseleteknek kell állniuk.

„Munkavállalói kezdeményezés történt arra vonatkozólag, hogy aláírásgyűjtés történjen, és egy óra leforgása alatt hatszáz aláírást gyűjtöttünk vagy gyűjtöttek össze a kollégák. Ahhoz képest, hogy pénteken azt a tájékoztatást adta részünkre a felmondás időpontjában, hogy az irodát, mindent hagyjunk el, mindent szedjünk le, adatoktól kezdve, és tüntessük el, ehhez képest valószínűleg felhívták a figyelmét, hogy kollektív szerződés tartalmazza az irodáknak a használatát a szakszervezetre, és valószínűleg ezt próbálja meg e pillanatban orvosolni” – nyilatkozta Király András.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!