2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Száz kérdést vitt Lázárnak az LMP

2017. április 1., szombat 14:04

Száz kérdésre vár választ az LMP a paksi bővítés kapcsán a miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A zöldpárt egy molinóval érkezett Lázár János hivatala elé, a kérdéseket pedig írásban is benyújtják a miniszternek. Szél Bernadett azt mondta, ha a pénzt új atomerőműblokkok helyett energiahatékonyságot növelő beruházásokra költenék, akkor nem lenne majd szükség az elöregedő reaktorok kiváltására és a veszélyes nukleáris energiára.

A Lehet Más a Politika társelnöke hozzátette, a kérdést valamennyi hazai mértékadó kutatóműhely véleményezte, és szerintük is lenne alternatívája az atomerőmű-építésnek.

„Addig, amíg a magyar kormány ezt a száz kérdést meg nem válaszolja, addig felszólítjuk, hogy egy fillért ne fizessen ki a paksi bővítéssel kapcsolatban. Fejezze be az összes olyan tevékenységet, mely arra irányul, hogy itt új blokkokat létesítsenek Magyarországon az emberek megkerülésével. Legyen olyan bátor, és írja ki a népszavazást akár saját hatáskörben, vagy pedig fogadják el az LMP népszavazási kérdéseit, azok közül számos bőven megállja a helyét, és azt várjuk, hogy Magyarországon végre elindulhasson a népszavazási kampány” – nyilatkozta Szél Bernadett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!