2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Száz alkalmazottra nincs, Kuna Tiborra van pénz

2016. február 14., vasárnap 12:00, frissítve: vasárnap 18:22

Miközben 100 alkalmazottat rúgtak ki februárban a vízi-közművállalatoktól, egy Fidesz-közeli vállalkozó az elmúlt hetekben 50 millió forint megbízást kapott a társaságoktól – állítja az Együtt.

Az ellenzéki párt ezért ma közérdekűadat-igényléseket nyújtott be, hogy kiderüljön: milyen és mekkora összegű megbízásokat kaptak Kuna Tibor cégei az államtól. A vállalkozó érdekeltségei – az Átlátszó számítása szerint – 2010 óta mintegy 50 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzéseket. Kuna Tibor 2003 és 2008 között a Fidesz-frakció kabinettitkára volt.

„Az öt magyar állami tulajdonú víziközmű-cégnél akár ezernél is több embert fognak leépíteni az elkövetkező hetekben, miközben pazarolják a pénzt kommunikációs tanácsadásra. Kuna Tibor része annak az érdekkörnek, amely az elmúlt években sok 10 milliós kommunikációs közbeszerzéseket nyerhetett. Jelenleg is a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak is dolgoznak, ez egy sokmilliárdos közbeszerzés. Kedvezményezettje volt Szijjártó Péter érdekkörében rengeteg közbeszerzésnek. Az Együtt álláspontja szerint a Kuna Tibor érdekköréhez tartozó cégek nem kizárólag azért vannak megbízva, mert kommunikációs munkát végeznek, hanem mert segítik a fideszes érdekkör egy bizonyos részét azon, hogy gazdagodjon. Lássuk, hogy mennyi pénzért milyen munkát végeztek” – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!