2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Szaloncigányozással vádolták az LMP társelnökét

2017. szeptember 25., hétfő 16:50, frissítve: hétfő 19:51

Szaloncigányozással vádolta az LMP társelnökét az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára a parlamentben. Hadházy Ákos a Farkas Flórián által szabálytalanul elköltött pénzek útját firtatta, illetve a felelősségre vonást hiányolta.

Az eltűnt milliárdokra várt választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától a parlamentben napirend előtt az LMP társelnöke. Szerinte míg a kormány Soros-tervezik, addig Farkas Flórián pénzt szivattyúz ki az államkasszából – és mivel mentelmi joga van, a felelősségre vonás is elmarad.

„A terv alapja az a sok százezer roma ember, akiknek a többsége egészen kilátástalan helyzetben van, elesett, embertársaink, kiszolgáltatott embertársaink, a másik része a tervnek pedig az a sok-sok milliárd forint, amit az Európai Unió ezeknek az embereknek a megsegítésére adott, azonban minden lett belőle, csak ez nem, nem lett belőle megsegítés, hanem ebben azt a fantáziát látta meg Farkas Flórián, meg hát nyilván a gazdája, hogy szavazógépeket lehet ebből létrehozni, szavazórendszert lehet létrehozni, illetve ennek a pénznek a legnagyobb részét el lehet lopni” – mondta Hadházy Ákos.

Érdemi válasz helyett Rétvári Bence szaloncigányozással vádolta meg az LMP-s politikust. Az államtitkár azt hangoztatta, ha bármelyik projektben szabálytalanságot észlel az unió vagy a magyar hatóság, akkor vizsgálat indul, de a Híd a munka világába program ügyében nem volt mit nyomozni.

„Ezek a felszólalásai egyfajta szaloncigányozásnak is beillenének, amikor azt mondja, hogy ami pénzt a cigány emberekre bízunk, azoknál különböző szabálytalanságok vannak, szerintem az igenis helyes, tisztelt képviselő úr, hogyha arra fordítunk összegeket, hogy a cigány emberek számára is akár ösztöndíj formájában, akár más formátumban lehetőséget biztosítunk arra, hogy tanuljanak, végzettséget szerezzenek” – reagált Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

A Jobbik szerint már gyakorlat, hogy bűncselekménygyanús ügyekben a kormányzati politikusok a kérdőre vonó ellenzéki politikust próbálják lejáratni érdemi válasz helyett.

Szilágyi György országgyűlési képviselő elmondta: „Amikor véletlenül mégis elhangozhatnak igazságok, akkor pedig megpróbálják címkézni az ellenzéki politikusokat, megpróbálják beállítani őket rasszistának, megpróbálják beállítani őket rosszindulatúnak, én úgy gondolom, hogy az igazság és a hazugság harcát tapasztalhatjuk meg az elmúlt években, ezt tapasztaljuk meg majd a jövőben is a választásokig, a Jobbik például az igazságot hirdeti, az igazságot mondja el a magyar embereket, a Fidesz pedig egy hazugsággyárat üzemeltet, mozgat folyamatosan”.

A Farkas Flórián által létrehozott Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezet év elején oszlott fel. Elvileg arra jöttek létre, hogy roma emberek felzárkóztatását segítsék, de a több mint másfél milliárd forintot szabálytalanul költötték el. Ezt az Emmi belső vizsgálata állapította meg, ami után a tárca visszakövetelte a kifizetett pénzt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!