2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Szálak: Vona Gábortól várnak választ

2016. november 6., vasárnap 20:22, frissítve: hétfő 09:30

Vona Gábortól várnak választ a kormánypártok arra, hogy milyen kapcsolat van a Jobbik és a bőnyi rendőrgyilkos között. A kormányközeli 888.hu tette közzé azokat a felvételeket, amelyeken Vona Gábor ifj. Győrkös István társaságában látható. Az iráni nagykövetség rendezvényére – ahol a fotó készült – kormánypárti képviselők is hivatalosak voltak – a Jobbik szerint éppen ezért inkább a külügyminisztériumnak kellene magyarázatot adnia a meghívottak listájára.

Csütörtökön a Népszava címlapján jelent meg egy fotó, amelyen Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője a Hídfő.ru orosz propagandaoldal újságírójával beszélget. Az internetes lap – a sajtóhírek szerint – az orosz titkosszolgálatokhoz kötődik és kapcsolatban állt a bőnyi rendőrgyilkosságot elkövető Győrkös István-féle szélsőséges Magyar Nemzeti Arcvonallal.

Szombaton már a Habony Árpádhoz köthető 888.hu folytatta az ügyet – az iráni nagykövetség 2011-es fogadásán készült felvételeket közölték. A fotókon Vona Gábor, a Jobbik elnöke a bőnyi rendőrgyilkos fiával, ifjabb Győrkös Istvánnal látható.

„Mi úgy gondoljuk, hogy a magyar embereknek joguk van tudni, hogy mit rejteget a Jobbik valójában. A magyar embereknek joguk van tudni, ki áll a Jobbik mögött valójában. Pontosan milyen kapcsolat van a Jobbik és a bőnyi rendőrgyilkos szervezete, a Magyar Nemzeti Arcvonal között, egyáltalán milyen céllal tart fenn kapcsolatot Vona Gábor neonáci félkatonai szervezetekkel” – mondta sajtótájékoztatóján Hollik István fideszes országgyűlési képviselő.

A Fidesz mindezek miatt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságához fordul és vizsgálatot követel.

„Engem az érdekelne, hogy Hollik István kereszténydemokrata képviselőként milyen viszonyban áll a tízparancsolattal, hiszen még egyszer mondom, vasárnap is hazudik az említett képviselő. El kell, hogy mondjuk, az IPU magyar–perzsa baráti találkozójáról lehetett szó ez esetben. A Jobbik közzétette azon fideszes és KDNP-s névsorát, aki ennek az IPU baráti tagozatnak tagjai és többségükben jelen voltak azon esemény, ahol állítólag Vona Gábor is találkozott valakivel” – így Z. Kárpát Dániel alelnök.

Z. Kárpát emlékeztetett rá: az említett fogadásra mások mellett például Selmeczi Gabriella, Szűcs Lajos és Wittner Mária akkori fideszes képviselők is hivatalosak voltak. A Jobbik ezért úgy gondolja, elsősorban a külügy tartozik válasszal arra a kérdésre, hogy a meghívottak névsorán miért szerepelt a bőnyi rendőrgyilkos fia.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!