2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Szakiskolák államosítása: ez káoszhoz vezethet

2016. június 8., szerda 12:05

Káoszhoz vezethet, hogy a szaktárca nem egyeztetett a magán szakiskolákkal az államosításról – véli az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének munkatársa.

Naderi Zsuzsanna Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: vannak olyan oktatási intézmények, amelyek még azt sem tudják, milyen iskolatípust kell követniük szeptembertől.

„A felelős gondolkodásba hozzátartozott volna, hogy az elmúlt tanévben érdemi egyeztetés folyik az integráció menetéről, tehát hogy az egyes magánintézmények milyen munkafeltételek között, milyen szakmai paraméterek mentén kezdik meg az együttműködést a centrumokkal. Ha felelősen gondolkodik a tárca, és bízom benne, hogy úgy teszi, akkor megfontolja nem csak az egyesületünk, hanem a most folyó tanármegmozdulások érveit, hogy a jelen pillanatban még nem hatályos változásokat nem vezetik be most szeptemberben, hiszen a tanulók, akik szeptemberben kezdik meg a tanévet, még azt sem tudják, hogy milyen iskolatípusban kezdik meg a tanévet” – fogalmazott Naderi Zsuzsanna.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!