2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szájer: Ficónak azért kellett lemondania, mert kiállt a magyar migrációs politika mellett

Hír TV

2018. március 25., vasárnap 09:50, frissítve: vasárnap 10:41

Bevándorlásellenes nézetei miatt kényszerült távozásra Szlovákia miniszterelnökének a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint.

Ajkai fórumán beszélt arról Szájer József, hogy a szlovák kormányfő megbuktatásához csak ürügy volt a Kuciák-gyilkosság, a valódi ok az volt, hogy kiállt a magyar kormány migrációs politikája mellett. Robert Fico az után mondott le, hogy egy oknyomozó újságírót és menyasszonyát lakásukban meggyilkolták. Ján Kuciák a szlovák kormány és az ottani olasz maffia kapcsolatairól írt cikket.

„Sikerült megnyerni szövetségesnek a visegrádi országokat. Szinte valamennyiben lecserélték már azóta a miniszterelnököket. Legutóbb éppen Fico urat, aki persze egy szocialista, tehát nem a szívünk csücske, de a bevándorlás tekintetében kiállt mellettünk. És miért távolították őt el? Persze ürügyek mindenhol voltak, mint a szerencsétlen és tényleg felháborító eset tekintetében, ahol az újságírót meggyilkolták. Hogy ki, azt nem lehet tudni, afelől vizsgálat folyik. De a kormány már megbukott. Miért támadják Ficó urat, miért támadják Fenyvesi Zoltánt [a Fidesz ajkai jelöltje], miért támadnak engem? mert mi kiállunk a bevándorlás ellen” – jelentette ki Szájer József európai parlamenti képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!