2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Szabó Tímea fontos hívást kapott

2016. július 20., szerda 12:04, frissítve: szerda 12:48

A szerdai rendkívüli parlamenti ülés után a Fidesz frakcióvezetője azt firtatta, miért nem volt bent a teremben a kezdeményező Szabó Tímea. A PM-es politikus később azt mondta: fontos telefonhívás miatt maradt távol. Közben a ligetes aktivisták a Parlament előtt demonstráltak.

„Az egész kezdeményezés egy lufi, teljes mértékben komolytalan, maguk a kezdeményezők sem tartják fontosnak, hogy a jelenlétükkel kiálljanak az ügy mellett” – fogalmazott Kósa Lajos sajtótájékoztatóján. Szabó Tímeára utalt, aki – hozzá hasonlóan – nem volt bent az ülésteremben. A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék csak azért kezdeményezte a Liget-törvény visszavonását, hogy szerepelhessen az uborkaszezonban.

„Sem a témát nem tartják komolynak, sem a parlamentet nem tisztelik meg azzal, hogy a saját előterjesztésükön jelen legyenek. Az aláírók, akik kezdeményezték az ülést, sem vették elég komolyan, hiszen tízen nem voltak itt, akik ezt kezdeményezték. Mi korábban is bejelentettük, hogy az egészet műbalhénak tartjuk, ezért nem veszünk részt az ülésen” – jelentette ki Kósa Lajos.

Szabó Tímea az ülés után a Parlamentben azt mondta: fontos telefonhívás miatt nem volt a teremben, de hozzátette, hogy nem rajta múlt a határozatképesség. „Természetesen én magam hívtam össze ezt a rendkívüli ülést. A PM-nek nagyon fontos az, hogy a 2013-as Liget-törvényt hatályon kívül helyezze. Ha nem lenne fontos, az ülést nem hívtuk volna össze. Sajnos kaptam egy olyan telefonhívást, amely miatt ki kellett jönnöm az ülésteremből, de itt voltam a Házban” – nyilatkozta a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.

A Jobbik szerint a kormánypárti politikusok azért nem voltak jelen, mert nem hajlandók nyáron bemenni dolgozni. „A mai napon a rendkívüli ülés alkalmával a kormánypártok ismét vizsgáztak demokráciából, ismét tanúbizonyságát adták annak, hogy semmibe veszik annak a kétmillió embernek a szavazatát, akik az ellenzéki pártokra szavaztak 2014-ben, és most is az ellenzéki pártok valamelyikét választanák” – fogalmazott Kepli Lajos országgyűlési képviselő.

Az ülés közben a ligetvédők is megérkeztek a Parlamenthez. A Kossuth térre mentek, ott folytatták tovább demonstrációjukat. Az aktivisták elítélték, hogy a kormány „kénye-kedve szerint” alakítja át Budapestet. „Itt nem arról van szó, hogy tizenöt hippit érdekel ez az egész téma, hanem az egész országot érdekli most már, hogy mi történik a Ligetben, mi történik a Várban, a kultúrával, és mi történik a környezetünk védelmével” – fogalmazott Csiki Gergely, a ligeti aktivisták szóvivője.

A vitanapnak annak ellenére is örültek az aktivisták, hogy végül semmi nem lett belőle.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!