2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Belföld

Szabó Balázs: Több száz befizető lehetett

Csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellent feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Szekszárd jobbikos önkormányzati képviselője. Szabó Balázs szerint több jobbikos képviselő és ismerőseik kaptak készpénzben a párt vezető tisztségviselőitől 300 és 400 ezer forint körüli összegeket azért, hogy azt fizessék be a pártkasszába. A jobbikos politikus azt mondta: azt nem tudja, hogy a pénz honnan, kitől érkezett, de azt feltételezi, hogy ez valamilyen illegális forrás lehet.

  • Szabó Balázs: Több száz befizető lehetett

A Jobbik zűrös pénzügyeiről beszélt az N1TV távozó főszerkesztője augusztus elején. Kisberk Szabolcs a Hír TV-nek adott interjúban azt mondta: az országgyűlési választások előtt feltűnt neki, hogy tízmilliós nagyságrendű készpénzforgalom volt a Jobbiknál.

„Feltűnően magas volt a készpénzforgalom a Jobbik háza táján 2017 őszétől egészen a választásokig” – mondta a volt főszerkesztő.

Zavaros pénzügyeivel a kampányban többször is címlapra került a Jobbik. Az Origo olyan fotókat közölt, amelyen Szabó Gábor pártigazgató látható egy táskával a kezében, ahogy távozik Simicska Lajos irodájából. Volner János, az Echo Tv Mérleg című műsorában vasárnap azt mondta, Szabó Gábor titkolta a táska tartalmát.

– Nem kérdezték meg azokat az illetékeseket, hogy „Gábor! Mi volt abban a táskában?!”
– Hogyne kérdeztük volna meg, Csak nem mondták el – mondta Volner.

A Legfőbb Ügyészségre sétált be hétfőn a Jobbik volt szekszárdi önkormányzati képviselője. Szabó Balázs csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellent tett feljelentést. Azt állítja, hogy a kampányban több jobbikos képviselő és ismerősei kaptak készpénzt a párt igazgatójától, 300 és 400 ezer forint körüli összeget kellett befizetniük a pártkasszába.

„Egy szekszárdi kávéházban kaptam 350 ezer forintot, hogy a személyi igazolványommal a postán fizessem be, támogatás címszó alatt. Több ilyen kérést is kaptam, de miután nem kaptam választ arról, hogy ezek a pénzek honnan erednek, kitől, és milyen céllal érkeznek a Jobbikhoz, ezért ennek nem tettem eleget. Több esetről tudok, akár több száz befizető is lehetett” – mondta Szabó Balázs.

Szabó azt mondta: azt nem tudja, hogy a pénz honnan, kitől érkezett, de azt feltételezi, hogy ez valamilyen illegális forrás lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!