2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Sürgősségivel bővült a Szigetvári Kórház

Sürgősségi osztállyal bővült a Szigetvéri Kórház szolgáltatása. Az ellátáshoz szükséges gépeket és berendezéseket pályázat útján szerezték be, és sikerült a szükséges dolgozói létszámot is bővíteni. A Szigetvári Kórház ellátási területéhez több mint 60 településről 72 ezer ember tartozik.

  • Sürgősségivel bővült a Szigetvári Kórház

A sürgősségi osztályra érkező betegek először az úgynevezett sokktalanító helyiségbe kerülnek. Az itt dolgozó személyzet dönti el, kinek milyen ellátásra van szüksége.

A mi szerepünk a beteg első állapot felmérése. Illetőleg a beteg úgymond nemzetközi standardok szerinti osztályozása egy kór rendszer alapján. Ami ugye nem érkezési sorrendben, hanem a beteg állapota, anamnézise fizikai státusza dönti el, hogy jut-e előbb orvosi vizsgálathoz, illetve a szükséges terápiához– mondta el Molnár Géza mentőtiszt. 

A sürgősségi ellátásnak három szintje van. Szigetvár az első szint követelményeinek felel meg, ami azt jelenti, hogy azok a betegeket tudják fogadni, amilyen osztályok működnek a kórházban. A legmagasabb, hármas szint csak Pécsett az egyetem klinikai központjában van.

 Egykapus rendszerünk van. Mint látható itt a bejárat. A sürgősségi osztályra érkező betegek itt jönnek be. A triás helyiségbe fognak menni, illetve a triás helyiségbe mennek, ahol eldöntik, hogy a továbbiakban egy akut felvételre van szükség és valamelyik aktív osztályunkra kell kerülni a betegnek, vagy pediglen a fektetőbe kerül egy további megfigyelésre és onnan kerül majd később aktív osztályra, vagy pediglen haza tudjuk bocsátani a beteget – mondta Écsi László a Szigetvári Kórház orvos igazgatója.  Az ellátáshoz szükséges berendezéseket pályázaton szerezték be, és sikerült feltölteni a dolgozói létszámot is. Az osztály a nap 24 órájában fogad betegeket.

Az egyes progresszivitási szintű sürgősségi ellátáshoz minden rendelkezésre áll. Tehát a CT-től kezdve a fektető osztályon keresztül valamennyi eszköz az osztályon rendelkezésre áll. Teljesen felújított környezetben tudjuk fogadni a pácienseket e hét hétfőtől és a személyzetet is – úgy mint szakorvosokat illetőleg szakszemélyzetet és mentőtiszteket is - ki tudtunk állítani. November ötödikétől teljes kapacitással működik az osztály– mondta Berecz János főigazgató. Ilyen szintű sürgősségi osztály a szigetvárin kívül csak Mohácson működik Baranyában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!