2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Súlyosítanák Juhász és Fapál ítéletét

2015. november 20., péntek 16:36, frissítve: péntek 16:47

Végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kéri a bíróságtól az ügyészség Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszterre és Fapál Lászlóra, a tárca egykori közigazgatási államtitkárára.

Az ügyészség azért kéri a csütörtöki ítélet súlyosítását, mert álláspontjuk szerint az nem bír kellő visszatartó erővel. Másodfokon a szocialista politikus két év felfüggesztett, míg a tárca akkori közigazgatási államtitkára 1 év felfüggesztett börtönt kapott hűtlen kezelésért, miután a bíróság bizonyítottnak találta, hogy Juhász Ferenc piaci ár alatt  játszotta át Fapál László szolgálati lakását. A 65 milliós ingatlanhoz a volt államtitkár 22 millióért jutott hozzá. Az ellentmondó ítéletek miatt a büntetőügyben a Kúria hoz végleges döntést.

„A Fővárosi Főügyészség a tegnapi napon kihirdetett másodfokú ítélet ellen fellebbezést nyújt be mindkét vádlott terhére súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása végett. Az ügyészi fellebbezés indokolása szerint ugyanis a vádlottakkal szemben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetések nem bírnak kellő visszatartó erővel. Elsődlegesen a vádlottak elkövetéskor betöltött kormányzati, illetve állami vezetői beosztására tekintettel. Ezért a szabadságvesztések végrehajtásának a felfüggesztése egyik vádlott esetében sem indokolt” – tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!