2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Súlyos hiányosságok a magyar utánpótlás-nevelésben

2016. július 13., szerda 21:37, frissítve: szerda 21:37

Portugál szakmai vezetők a Debreceni Labdarúgó Akadémia élén. Egy belga jelentés a magyar utánpótlás-nevelésben súlyos hiányosságokat tárt fel. A céget Dárdai Pál javaslatára bízta meg az MLSZ a hazai fociakadémiák átvilágításával.

A debreceni labdarúgó akadémia szakmai igazgatója és két segítője a portugál Vitória Guimaraestől érkezett. Az utánpótlásképzés a cívisvárosban a legjobb – állapította meg három évig tartó vizsgálódás után egy belga cég, amely az első helyre tette a debrecenieket a magyar labdarúgó akadémiák rangsorában. A jelentés súlyos hiányosságokat tárt fel a magyar utánpótlásképzésben, az akadémiák a játékosokkal nem törődnek, egyéni edzéstervek nincsenek, ahogy az egyéni teljesítményt sem elemzik. Az új debreceni szakmai igazgató azt ígéri, hogy figyel a személyre szabott felkészítésre.

„A fő célom, hogy igazi játékosokat neveljek fel az akadémián. Olyanokat, akiknek a mentalitása és a személyisége is segíti a csapatjátékot. A technikai tudás önmagában ugyanis nem tesz senkit jó focistává” – hangoztatta Luis Castro, a Debreceni Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. szakmai igazgatója.

A debreceniek külföldi edzőt kerestek a szakmai munka megerősítéséhez.

„Hiába megyünk ki egy-két hétre tanulmányútra, a kollégáim, én is rengeteg helyen voltunk, más az, amikor itt a saját közegünkben, testközelből látjuk és tanulmányozhatjuk más futballkultúrájú labdarúgásból jövő szakembereknek a munkáját” – árulta el Herczeg András ügyvezető.

A debreceni fociakadémián fedett csarnok épül, hogy az időjárás ne hátráltassa a fiatalok felkészítését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!