2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Sukoró-ügy: elutasították a védők kérését

A vádirat ismertetésével megkezdődött szolnokon a sukorói telekcsere ügyében indult büntetőper. A vádlottak védői az eljárás felfüggesztését és alkotmányossági felülvizsgálatot kértek, ezt azonban elutasította a bíróság és megkezdte az ügy tárgyalását.

Az eljárás felfüggesztését és alkotmányossági felülvizsgálatot kértek a vádlottak védői a sukorói telekcsere ügyében indult büntetőperben, amelynek tárgyalása hétfőn kezdődne a Szolnoki Törvényszéken. A bíróság szünetet rendelt el. A Hír TV helyszíni tudósítójának beszámolója szerint a tárgyalás 10 órakor ismét megkezdődött a vádirat ismertetésével, miután a bíró elutasította a védők kérését.

Öt vádlott van, köztük a magyar nemzeti vagyonkezelő volt vezetője, Tátrai Miklós, az egykori értékesítési igazgató, Császy Zsolt és a pénzügyminisztérium akkori szakállamtitkára, Markó Andrea. Rajtuk kívül még egy értékbecslőt, illetve egy ügyvédet vádoltak meg különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel. A magyar állam a Gyurcsány kormány idején, 2008 júliusában cserélte el a tulajdonában lévő, nagy értékű sukorói területet az izraeli-magyar állampolgárságú Joav Blum gyümölcsöseire. Ha a csereszerződést tavaly nem semmisíti meg a bíróság, az államot majdnem 1,3 milliárd forintos kár érte volna. Az ügyben Gyurcsány Ferencet is meggyanúsították hivatali visszaéléssel – vádat azonban bizonyítottság hiányában nem emeltek ellene.

Tátrai koncepciós perről beszélt

Törvénytelennek nevezte a vádiratot és koncepciós perről beszélt a Nemzeti Vagyonkezelő hűtlen kezeléssel vádolt volt vezérigazgatója a Sukoró-ügy első tárgyalásán.

Tátrai Miklós azt mondta: semmilyen bűncselekményt nem követtek el. Szerinte ha a King City beruházás megvalósul, a magyar államnak évi több száz millió forintos bevétele lett volna. A volt vezérigazgató azt mondta: a nyomozók nem a történteket akarták tisztázni, hanem mindent megtettek annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferencet a vádlottak padjára ültessék. Tátrait az eljáró bírónak többször is figyelmeztetnie kellett, hogy ne politikai beszédet mondjon, hanem a vádiratban megfogalmazott tényállásról mondja el az álláspontját.

Jobbik: Gyurcsányt és Bajnait a vádlottak padjára!

A Jobbik szerint Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak is a vádlottak padján kellene ülnie. Kepli Lajos a párt országgyűlési képviselője a bíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatót. A képviselő azt mondta: a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején nemcsak sukorói beruházással kapcsolatban merült fel a hűtlen kezelés gyanúja, hanem egy balatonvilágosi ingatlancsere ügyében is, ami miatt 2011-ben a politikus feljelentést tett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!