2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Spöttle: Ütik Angela Merkel fejét

2015. szeptember 29., kedd 06:00, frissítve: kedd 08:43

Németországban egyre nő az elégedetlenség a kormány migrációs politikája miatt – mondta Georg Spöttle a Magyarország élőben műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint a német lakosság fél, amióta egyre több a bevándorló.

„A CDU-n belül is csak két kormánytag van, aki Merkel mellett van, a többiek úgymond ütik a fejét, a CSU-tól ez megy jó erősen. Megmondták már Merkelnek, hogy fejezze be ezt az állandó hívogatást, hogy nincs felső limit, meg hogy ne „szelfizzen” menekülttáborokban migránsokkal, mert ez is egy olyan pozitív jel, hogy ide lehet jönni, Angela Merkel szeret minket és ezért indultak ugye most el az afgánok. Titkosszolgálati jelentések szerint Iránból jönnek át körülbelül napi 2 ezren Törökországba a zöldhatáron és mind úton vannak Európa fele” – hívta fel a figyelmet Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Hír TV-ben.

Haladék

Közben haladékot adott Angela Merkel az Ausztriából érkező menedékkérőknek. A Die Presse német belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írja: az osztrák és a német kancellár abban állapodott meg, hogy néhány napig még indítanak különvonatokat, amelyekkel naponta 4000 menedékkérőt szállítanak át Ausztriából Németországba. A Die Presse értesülése szerint Werner Faymann osztrák kancellár a megállapodás meghosszabbításáért cserébe ígéretet tett arra, hogy nem szállítanak többé buszokkal menedékkérőket a német határhoz.

Támadások

Idén már több mint kétszeresére növekedett a menekülteket befogadó központok elleni támadások száma Németországban. A német rendőrség közlése szerint tavaly 200 ilyen eset volt, idén viszont már 437 támadást követtek el a menedékhelyek ellen. A német rendőrség ezekkel az esetekkel kapcsolatban 500 elkövetőt azonosított, többségük 18 és 25 év közötti fiatal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!