2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Sosem volt még ilyen száraz a Duna

Újabb alacsony vízállási rekord született a Dunán, Budapesten az új rekord 41 centiméter, érdemi csapadék továbbra sem várható - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön az MTI-vel.

  • Sosem volt még ilyen száraz a Duna

Kifejtették: az elmúlt időszak csapadékszegény időjárásának következtében a magyarországi folyókon rendkívül alacsony vízszintek alakultak ki. A Dunán a víz szintje a Komáromtól kezdődő szakaszon alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értéket, mindenhol rekordok születtek.

A legfrissebb, csütörtök reggeli meteorológiai előrejelzés szerint folytatódik a csapadékszegény időjárás. A Duna jelentős részvízgyűjtőin - Inn, Traun, Enns - a jövő hét közepén várható jelentősebb mennyiségű, 20-25 milliméter csapadék. A következő napokban így a vízszintek a jelenlegi alacsony szinten stagnálnak, majd a várható csapadék hatására a jövő hét második felében emelkedhetnek néhány centimétert - írták.

A Tiszán a rekordok megdőlésének kisebb a valószínűsége. A Szamoson, a Sajón és a Hernádon az eddigi legalacsonyabb értékeket csak kismértékben felülmúló vízállásokat észlelnek.

Az előrejelzés szerint a következő néhány napban a Tisza részvízgyűjtőin sem várható számottevő mennyiségű csapadék. Kisebb, 5 milliméter mennyiségű csapadék várható a hét végén, amelynek hatására néhány centiméteres emelkedés valószínű. Újabb, jelentősebb mennyiségű csapadékra a jövő hét közepén van kilátás, amely újabb vízszintemelkedést okoz a jövő hét második felében - olvasható az OVF közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!