2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sorosozásért jelentették fel a kormányt

2017. április 20., csütörtök 11:16, frissítve: csütörtök 17:47

Feljelentést tett az ügyészségen a kormány sorosozása miatt a Fideszből nemrég kizárt Tényi István.

A jobbikos Alfahír írta meg, hogy a sorozatfeljelentő arra kíváncsi, az Orbán-kormánynak valóban tudomása van-e arról, hogy Soros György a jelenlegi magyar kormány bukását akarja elérni. Ez esetben vigye a törvény elé az ügyet, ha meg nem tud semmit, akkor hagyjon fel az amerikai magyar milliárdos elleni hisztériakeltéssel és hadjárattal. Tényi István bejelentését ismeretlen elkövető ellen tette alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt.

Tényi elmondta, azért tett feljelentést, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy egy vezető politikai szervezet, kormány vagy kormányzat az emberek biztonságérzetét veszélyeztetve valótlan kijelentéseket, állításokat tesz. „Ezeket a kijelentéseket, amelyeket korábban maga a miniszterelnök, illetve különböző kormánytagok tettek, ki kell vizsgálni, és hogyha az lesz az eredmény, hogy semmilyen szervezet nem fenyegeti Magyarországot külföldről, akkor a kormányzatnak el kéne gondolkozni azon, hogy ez a kampány vagy kampánymódszer, vagy nem tudom, minek nevezzem továbbra is helytálló-e, folytatható-e” – mondta Tényi.

Szijjártó Péter erre reagálva azt mondta, az illetékes hatóságok majd elbírálják, hogy van-e jogalapja, vagy el akarnak-e indítani bármilyen eljárást. „Az pedig, hogy Soros Györgynek nem szimpatikus a jelenlegi kormány, és mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy ne ez a színezetű kormány vezesse Magyarországot, ez szerintem nem egy olyan nagyon komoly titok, ami iránt nagyon komoly erőfeszítéseket kellene foganatosítani, hogy nyomozni kelljen utána. Szerintem már az említett úriember is többször világossá tette direkt és indirekt módon is” – tette hozzá a külügyminiszter.

Gréczi Zsolt szerint ha maga a kabinet azzal vádolja Soros Györgyöt, hogy a kormány ellen szervezkedik, akkor íme, itt a feljelentés, ki lehet vizsgálni, hogy Soros hogyan és mint áskálódik. „Magunk is kíváncsiak vagyunk, hogy egy ilyen feljelentés után elindul-e bármiféle nyomozás Soros György ellen, de azt gondoljuk, hogy Orbán tökéletesen tudja, hogy Soros nem szervezkedik az ország ellen, ezért meglepne minket, ha ilyen eljárás indulna” – vélte a DK szóvivője.

A Fővárosi Főügyészség a Hírt TV-nek megerősítette, hogy az ügyben megérkezett a feljelentés, amelyről a hétfőig kell döntenie a vádhatóságnak.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!