2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

„Soros-szervezetet” pénzel a BM

Hír TV

2018. január 23., kedd 08:12, frissítve: kedd 13:11

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet az elmúlt években, amely tagja Soros György civil hálózatának is – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint miközben a kormány évek óta támadja a milliárdos üzletembert, illetve az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatát, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület 25 millió forintot kapott. 

A Belügyminisztériumhoz tartozó Belügyi Alapok portálon közzétett adatokból kiderült, hogy a Sorosék által is támogatott szervezet egy 2016. szeptember 1-jén közzétett pályázati kiíráson indult sikerrel.

Szakmai alapon működnek az egyeztetések a menekülteket segítő programok ügyében a civil szervezetek és a kormányzati szervek között. A Belügyi Alapok pályázatain nyerő Menedék egyesület igazgatója a Hír TV-nek azt mondta, a szakmai együttműködés jóval intenzívebb és sokoldalúbb volt ugyan a bevándorlásellenes kormányzati kommunikáció kezdete előtt, de a semleges szakmai munka nem szűnt meg. Kováts András hozzátette, jogszabályok vagy szakmai programcsomagok esetében társadalmi egyeztetésre, véleményezésre is van lehetőségük, a közös munkában pedig nem érződik a politikai kommunikáció.

„A bevont szervezetekben a közös nevező az, hogy szakmai szolgáltatók: lehetnek civil szervezetek – a Menedék egyesület is az –, lehetnek egyházi szervezetek, a református egyház is működtet menekültügyi programokat, és lehetnek állami önkormányzati szervezetek is, tehát mondjuk a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a rendőrség vagy éppen a fővárosi önkormányzat. Hangsúlyozni akarom, hogy az adminisztratív egyeztetéseken nyoma sincsen ezeknek, tehát azért mégiscsak arról van szó, hogy az államigazgatás, a közigazgatás jellegénél fogva még nem átpolitizált” – emelte ki az igazgató.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!