Soproni vérfürdő: tovább gyilkolhattak volna + Videó

LM, 2012. április 18., szerda 13:34, frissítve: szerda 14:41
Három fiatalt gyanúsítanak a soproni kettős gyilkossággal – mondta el Garamvölgyi László. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szerint az elkövetők újra ölhettek volna.

Több lövéssel végeztek azzal a két férfival, akikre a rendőrök bukkantak egy soproni lövészklubban – mondta el az ORFK szóvivője. Garamvölgyi László hozzátette: az egyik áldozat hozzátartozói tettek bejelentést a férfi eltűnéséről, s az ügyben megindult nyomozás vezetett a kettős gyilkosság helyszínére.

A nyomozás eddigi adatai szerint három fiatalkorú kereste fel kedden este 18:40 és 19:10 között a soproni lőteret. Mivel az egyik feltételezett elkövető a lövészklub tagja volt, az egyesület elnöke, az egyik későbbi áldozat beengedte kettőjüket, míg harmadik társuk kint várakozott. Az elkövetők több lövéssel végeztek 53 éves áldozatukkal, s készpénzt, lőfegyvereket és lőszereket zsákmányoltak. Miközben megpróbálták eltüntetni a holttestet, érkezhetett meg a helyszínre az a 43 éves férfi, akinek a rokonai később értesítették eltűnéséről a hatóságokat. A megzavart elkövetők ekkor vele is több lövéssel végeztek.

A soproni rendőrök az eltűntnek bejelentett személyt keresve érkeztek meg a kettős gyilkosság helyszínére este 22 óra tájékán. Ezután forró nyomon megindult a nyomozás, melynek köszönhetően a hatóságok szerda reggel kilenckor elfogták a három fiatalt, akik ellen személyi és tárgyi bizonyítékok is szólnak.

További bűncselekményeket akartak elkövetni a lőfegyverekkel – mondta el a szóvivő. Kiemelte: a nyomozásnak köszönhetően „akár élet elleni bűncselekményeket sikerült” megakadályozni. Garamvölgyi László további részleteket a csütörtöki napra ígért.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés