2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokkolta Orbán Viktor kijelentése

2015. október 9., péntek 12:57, frissítve: péntek 13:09

A migránskrízis kezelése is példa arra, hogy Magyarország és néhány más kelet-európai ország letért az uniós útról – jelentette ki Francis Fukuyama a budapesti Közép-Európai Egyetem konferenciáján.

Az amerikai politológus-közgazdász csalódást keltőnek nevezte a magyar kormány elmúlt években követett politikáját. Fukuyama egyúttal sokkolónak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök múlt nyáron tett kijelentését, miszerint Magyarország nem akar liberális demokrácia lenni. Az amerikai professzor a kilencvenes évek elején megjelent könyvében azt állította, hogy a nyugati liberális demokráciák győzelmével az emberiség ideológiai fejlődése véget ért.

„Öt évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy Magyarország egy teljesen problémamentes ország. Azóta azonban visszafejlődött. Nemcsak azért vagyunk csalódottak, mert a demokratikus intézményrendszer gyengén teljesít, hanem Orbán Viktor beszéde miatt is, amit a múlt évben mondott Romániában. Akkor lényegében azt mondta, hogy nem akarnak liberális demokrácia lenni, és ez tényleg eléggé sokkoló volt, hiszen Magyarország már belépett az EU-ba, és elfogadta az alapvető normákat” – fogalmazott az amerikai politológus, közgazdász.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!