2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokaknak a jövőt jelenti a komlói börtön

2016. augusztus 5., péntek 14:52, frissítve: vasárnap 07:25

Már toborozzák a dolgozókat a 2018 végére felépülő komlói börtönbe. A munkalehetőség sokak számára csábító, hiszen a 250 új munkahely biztos megélhetést nyújt. A volt bányászvárosban nem mindeni örül a bv. intézetnek, a pályázat beadását megelőző véleménynyilvánító népszavazáson azonban a támogatók voltak többségben.

Váradi György eredeti szakmája vájár, három éve közmunkás. Öt gyermeke van, ezért fontos lenne számára, hogy megfelelő fizetése legyen. A börtönben szeretne dolgozni, ezért arra is hajlandó, hogy megszerezze az érettségit.

„A bánya megszűnt, és tovább kellet lépjek ahhoz, hogy egy normális keresetet tudjak biztosítani a családomnak. Na, most jött ez a lehetőség, hogy Komlóra nyílt egy, illetve fog majd épülni egy börtön, és kereset kapcsán sokkal jobbat fog majd nyújtani, mint per pillanat, amit most keresek” – fejtette ki a férfi.

A tervek szerint a komlói börtön egy öthektáros területen, egy panelházas és egy kertes városrész között épül fel. Ötszáz férőhelyes lesz, ehhez 250 dolgozóra van szükség. A volt bányászvárosban több mint 20 százalékos a munkanélküliség, emiatt csábító a nettó 220 ezer forintos fizetés.

A város polgármestere azt szeretné, ha komlói, illetve komló környéki munkavállalók dolgoznának a börtönben.

„Nagyon nehéz feladat, ezt már látjuk, pedig még egy alkalmassági vizsgára sem került sor. Bízom benne, hogy ha beletesszük megfelelően az energiát, akkor sikerül ennek a létszámnak a zömét Komlóról és a térségéből feltölteni” – bizakodott Polics József.

A belügyminisztérium börtönépítési pályázatára 40 település jelentkezett, közülük nyolcat választottak ki. A komlói bv. intézetet jövő tavasszal kezdik építeni, a befejezés 2018 végére várható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!