2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Sms-ek éjjel-nappal, zaklató telefonhívások folyamatosan

Folyamatos zaklatás a nap minden órájában – a követeléskezelők munkamódszereiről mesélt Panaszkönyv című műsorunknak egy adós. A behajtók ellen állandóak a panaszok. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ezért ajánlást adott ki a pénzintézeteknek az elvárható gyakorlatról. A magyar háztartásoknak csaknem 7000 milliárd forint banki hiteltartozásuk volt tavaly, ennek harmada 90 napon túli késedelem. A hitelintézeteknek egyre nagyobb gondot okoz kintlévőségeik behajtása, ezért az esetek többségében követeléskezelő cégeket alkalmaznak.

Sms-ek éjjel-nappal, zaklató telefonhívások hétvégén – bevett módszerek a behajtóktól. Panaszkönyv című műsorunknak egy arcát és nevét nem vállaló nő mesélt arról, hogyan bántak vele a követeléskezelők, miután fizetési nehézségei adódtak. A követeléskezelők hazudtak, a nő nem is tudott a megbízásról. A fogyasztóvédelmi műsorunknak nyilatkozó ügyvéd szerint a történtek csalásnak minősülnek. Panaszosunk meg is tette a rendőrségi feljelentést.

Béres-Deák Attila ügyvéd azt mondta, egy követeléskezelő cégnek nincs több joga, mint bármelyik cég hátralékkezelési osztályának: nyilvántartja az elmaradásokat, kiküldi a felszólító leveleket, és ha beérkezik a pénz, elkönyveli. A valóságban jóval agresszívabb a fellépésük.

A panaszosunk levelén szereplő céget stábunk is felkereste. Telefonon és levélben is meghívtuk a műsorba, de képviselője távol maradt. A stúdióban a Magyar Követeléskezelők Szövetségének titkára azt mondta, a riportban szereplő társaság nem tagja a szervezetüknek.

A pénzügyi felügyelet ajánlást adott ki a pénzintézeteknek a követeléskezelés során elvárható gyakorlatról. Az ajánlás május elsejétől érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!