Sípokkal felszerelkezett tüntetők az orosz követség előtt

BuL, 2012. szeptember 12., szerda 15:55, frissítve: szerda 15:55
Az orosz nagykövetség előtt tüntetnek a dunai vasmű dolgozói. A külföldi tulajdonos a közelmúltban jelentette be, hogy 800 dolgozót bocsát el.

Sípokkal és egyéb zajkeltő eszközökkel érkeztek a demonstrálók az orosz nagykövetség elé, mintegy háromszázan – közölte a Hír TV tudósítója a helyszínről. A Vasas színeibe (piros, kék) öltözött dolgozók a lőrinci meleghengermű alkalmazottai, és az ellen tiltakoznak, hogy az orosz tulajdonos ne bocsásson el az év végén – Dunaferr-szinten – nyolcszáz embert, lőrinci szinten kétszázat.

Mucsi Zoltán, a vasasosok elnöke arról számolt be, egy új formáját választották a tiltakozásnak.

Az orosz nagykövetség előtt tüntetnek a vasmű dolgozói – bejelentkezés 15 óra
– Magáncégként egy orosz bank többségi tulajdonában vagyunk. A Külügyminisztérium felé szeretnénk egy jelzést adni a nagykövetségen keresztül, hogy amit az orosz tulajdonos bank tesz velünk, az túlmegy minden határon. A létszámleépítésre különösebb indok nem volt, egyszerűen csökkenteni akarja költségeit a tulajdonos – fogalmazott a Hír TV-nek Mucsi Zoltán.

A megegyezésre a szakszervezeti vezető eléggé kevés esélyt lát. A tüntetés délután 4-ig tart.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása