2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Siófok az első település

Az országban elsőként Siófokon állt munkába városőrség. Az önkormányzati rendészeti szerv feladatait tekintve többet nyújt majd a korábbi közterület-felügyeletnél, annál is inkább, mert a városőrök munkájuk során hivatalos személynek számítanak. Fegyverük nem lesz, de gumibotot és gáz-spray-t használhatnak.

Magyarországon január 1-jétől van lehetőség hatósági jogkörrel rendelkező városrendészet létrehozására. Ehhez az önkormányzatnak a rendőrséggel együttműködési megállapodást kell kötnie. „Ezt a megállapodást országosan elsőként a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és Siófok Város önkormányzata kötötte meg, így elsejétől indulhat az új szervezet” – erősítette meg Balázs Árpád, a város fideszes polgármestere. Az eddigi közterület-felügyelet átszervezése után, a jövőben közel húszan dolgoznak majd a város rendjéért, új technikai eszközöket is felhasználva.

A városőrök ezentúl a térfigyelő kamerarendszer mellett rendőrökkel közös őrjáratokkal is vigyázzák a várost, hivatalos személyként fellépve fegyvert nem, de bilincset, gumibotot és gáz-spray-t használhatnak. „Ugyanaz a jogi védettség illet meg bennünket, mint a rendőr kollégákat, és természetesen végső esetben vannak olyan kényszerítő eszközök, amelyeket alkalmazni tudunk, ezek elsősorban önvédelmi célokat fognak szolgálni” – mondta Herke Tamás, a Siófoki Városőrség vezetője.

A szervezet az idegenforgalmi szezonban már teljes létszámmal működik majd, kiemelt feladatuk a nyári éjszakák biztonságának garantálása lesz.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!