Sikkasztott a polgármester? + Videó

TK, 2012. január 11., szerda 14:39, frissítve: szerda 14:39
Az ügyészség szerint Pataki Sándor elmulasztotta tájékoztatni a képviselő-testületet, hogy az állammal kötött szerződés értelmében a volt laktanya területén található ingóságok nem adhatók el. Taszár sikkasztással vádolt polgármestere tagadta bűnösségét.

2008-ban Taszár önkormányzata ingyen kapta meg a Nemzeti Vagyonkezelőtől a volt laktanya területét a rajta lévő épületekkel, építményekkel és közművekkel együtt. A szerződés szerint az ingóságokat meg kellett volna őrizni, elidegeníteni nem lehetett volna azokat.

Kis-Szabó József ügyész elmondta, hogy az „ingóságok önkormányzati tulajdonba adásáról 2008. október 31-ig nem jött létre megállapodás az önkormányzat, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Honvédelmi Minisztérium között. A vádlott ennek ellenére a taszári önkormányzat képviselő-testület tagjait nem tájékoztatta arról, hogy az ingóságok nem képezik az önkormányzat tulajdonát.”

A képviselő-testület jóhiszeműen szavazta meg különböző faipari szerszámok és 30 darab páncélszekrény eladását. A vád szerint a nyilvántartási érték alatt adták el az ingóságokat – a páncélszekrények ára például ezer forint volt. Az államot fél millió forintos kár érte.

„Bűncselekményt nem követtem el, polgármesterként a képviselő-testületnek a döntéseit hajtottam végre. Álláspontom szerint és a jogi képviselőm álláspontja szerint is egy polgármesteri döntés nem függhet össze egy képviselő-testületi határozattal, amelynek egyébként a törvényességéért nem a polgármester a felelős” – mondta Pataki Sándor, Taszár független polgármestere.

A polgármestert a sikkasztás minősített esetével vádolják, amelyért öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés