2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sikerült végre a margitszigeti Casinót is átadni

2017. július 24., hétfő 17:21, frissítve: hétfő 17:22

Több hét csúszás után végül ma átadták a margitszigeti Casino épületét. Az ingatlant a vizes vb miatt újították fel, a terv az volt, hogy ide költöztetik be a szervező cég dolgozóit. Bár az épületen még napokkal ezelőtt is dolgoztak, a vizes vb szóvivője szerint a cégnek várhatóan mégsem kell kötbért fizetni. Az Együtt emiatt feljelentést tett.

A margitszigeti Casinót a vizes vb miatt újították fel, a terv az volt, hogy ide költöztetik a szervezők egy részét. A kivitelezőnek július 7-éig kellett volna elkészülni, végül az ingatlant hivatalosan csak hétfőn, több mint két héttel a határidő lejárta után adták át.

Bár az ingatlan kétszintes, a stáboknak csak az alsó szintet mutatták meg, az emeletre és a toronyba már nem mehettek fel. A Hír TV egy érdekes építészeti megoldást azonban még így is kiszúrt: oszlopokat több helyen is látni az épületen kívül. A legtöbbet teljesen befejezték, volt, ahol viszont így oldották meg a felújítást:

„Hogyha egy város, vagy a főváros fejlettségi szintjéről beszélünk, akkor ennek nagyon fontos értékmérője, vagy lakmuszpapírja tud az lenni, hogyan bánik a műemlék jellegű épületeivel. Erre ez egy fantasztikus példa” – ezt már Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes mondta a munkálatokról.

Bár a tizenegy nappal a határidő lejárta után készült képek alapján egyértelmű, hogy a kivitelezőnek ki kéne fizetnie a kötbért, a vizes vb szóvivője szerint erre nem fog sor kerülni.

„Kötbér követelésére akkor van lehetőség, hogyha a megrendelőt kár éri azzal, hogy csúszás történt. Ugyanakkor, mivel a július 7-ei határidőre a beruházó készre jelentette az épületet, tehát az épület elkészült, ezért ez nem ad arra lehetőséget, hogy kötbért kérjünk, másrészt pedig akkor lehetne még kötbért kérni, hogyha ezzel anyagi hátrányt szenvedne a megrendelő, viszont nem kellett, mivel be tudtunk költözni, irodát bérelni, és nem ért minket anyagi hátrány, ezért azt gondolom, hogy kötbér érvényesítésére nem fog sor kerülni, ugyanakkor, a jogászaink természetesen vizsgálják azt a lehetőséget, van-e jogalapunk arra, hogy kötbért kérjünk” – fogalmazott Borsa Miklós, a BP2017 Nonprofit Kft. szóvivője.

Az Együtt elnöke a kötbér elmaradása miatt feljelentést tett. Szerinte ugyanis hűtlen kezelés, ha ezt a pénzt a szervező cég nem fizetteti ki.
„Nagyon helyes, hogy vizsgálják a jogászaik, csak hogy az kellene, hogy az eredménye legyen, hogy be is hajtsák ezeket a pénzeket. Teljesen egyértelmű és tudjuk, hiszen ma adták át, ma július 24-e van, 7-e volt az eredeti határidő” – jegyezte meg Juhász Péter, a párt elnöke.

A vizes vb szóvivője korábban azt ígérte a Hír TV-nek, hogy az átadón megtekinthetjük a hatósági engedélyeket, de ezeket nem kaptuk meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!