2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Senkinek nem adtak menekültstátuszt

2015. december 2., szerda 10:45, frissítve: szerda 10:50

A horvát–magyar zöldhatárzár lezárása óta senkinek nem adtak menekültstátuszt.

A Magyar Hírlap a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adataira hivatkozva azt írja: október közepe óta csaknem 500 menedékjog iránti kérelmet regisztráltak, de még egy külföldi sem részesült védelemben. Az esetek ötödében a külföldiek tűntek el az eljárás végére, 40 alkalommal pedig elutasító döntés született. A többi ügy folyamatban van.

Komoly politikai és jogi szankciói lehetnek annak, hogy a magyar kormány az Európai Bíróságon támadta meg a tervezett migrációs kvótarendszert – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Lattmann Tamás nemzetközi jogász. A szakértő azt is politikai akciónak tartja, hogy az Európai Humanista Föderáció aláírást kezdeményezett Magyarországgal szemben – a polgári kezdeményezést hétfőn vették nyilvántartásba. Arra irányul, hogy büntessék meg Magyarországot, a többi között a migrációs válság kezelése miatt.

„Politikai kár lehet, hogy elveszítjük a szövetségesi bizalmat, a jogi következmény pedig alaphangon egy kötelezettségszegési eljárás vagy több lehet, amely adott esetben gyorsan és komoly büntetéssel érhet véget a jelen kiélezett politikai helyzetben” – fogalmazott a nemzetközi jogász.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!