2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Semmit nem találtak a Ferihegyen imádkozó muszlim férfinál

Hír TV

2018. július 16., hétfő 12:28, frissítve: hétfő 12:45

Egy muszlim utas a beléptető pultnál kezdett imádkozni, a ferihegyi reptér 2A termináljában. A biztonságiak erre levetették róla a táskát, azt vizsgálni kezdték, a többieket pedig kiterelték az épületből - írja az Index. A lap szerint az eset délelőtt negyed 11 előtt néhány perccel történt.

A Blikk egy szemtanúra hivatkozva azt írja, a gyanús férfi semmire nem reagált, csak állt és nézett, ezután keveredett nézeteltérésbe a biztonságiakkal csomagjával kapcsolatban. Mindeközben az eget nézte, valamit arabul mormolt, és az informátor úgy látta, van valami a furán viselkedő ember derekára kötve.

A Népszava úgy tudja, az utas a lengyel légitársaság, a LOT Varsóba induló járatára akart felszállni, és a nála lévő, rendhagyó poggyász miatt ürítették ki a repteret.

A 444 szerint ugyanakkor nem az imádkozás váltotta ki a biztonsági fellépést: a Bud Sec biztonsági emberei azért léptek akcióba a LOT check in pultjánál, mert egy, a sorban álló külföldi férfi - akiről utóbb kiderült, hogy nem is volt repülőjegye - zavartan kezdett viselkedni. Mivel nem volt világos, hogy mit akar, a biztonságiak az ilyenkor szokásos protokoll szerint közbeléptek, majd kihívták a rendőröket és a tűzszerészeket. Hardy Mihály szóvivő elmondása szerint az egész akció a kiürítéssel együtt 20-25 percig tartott.

A férfi annyira furcsán viselkedett, hogy a kikérdezése és a hátizsákja átvizsgálása után előbbi a reptéri egészségügyi szolgálat vizsgálta meg, majd további kezelésre átadták a mentősöknek, akik elszállították. Hardy szerint ez nem terorrizmusgyanúval összefüggő, hanem orvosi eset lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!