2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Semmiről sem egyeztetett a kormány

2016. október 26., szerda 21:20, frissítve: csütörtök 14:38

Sem a KDNP új vasárnapiboltzár-javaslatáról, sem a nagypénteki szabadnapról nem egyeztetett a kormány a kereskedelemben dolgozók érdekképviseleteivel – mondta Sáling József.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint a nagypénteki szabadnap – bár érdekvédőként elvileg támogatnia kellene – komoly zavarokat okozhat a kereskedelemben.

„Azért itt is jó lett volna egyeztetni, nem így bedobni valamit. Megkérdeztük a kollégákat. Szervezetileg nagyon rossz helyen van a nagypéntek, bár nem szeretnék vallásháborút kezdeni. Erre mindenki azt mondja normális ésszel, hogy ha már szentestekor úgyis csak fél napot dolgozunk – hiszen a mai szabály szerint kettőkor be kell zárni a boltokat, háromkor általában el is engedik az embereket, tehát ez tulajdonképpen egy műszak, fél nap –, jó lenne szabaddá tenni. Ez az egész országban kialakult, ma már nem csak egyházi, hanem társadalmi ünnep. A nagypéntek miatt nagy zavarok lesznek, mert az emberek rohannak vásárolni, mindenki utolsó nap, szombaton mindenki megőrül. Ráadásul nagypéntek munkaszüneti nap, és munkaszüneti napon nem is lehet munkát elrendelni. Tehát akkor nemcsak zárva lesz a bolt, hanem munka sem lesz. Jó nagy cirkusz várható belőle” – jelentette ki Sáling József.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!