2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

„Semmilyen haszna a keleti nyitásnak”

Hír TV

2017. november 11., szombat 20:51, frissítve: szombat 21:04

Semmit sem ér a kormány keleti nyitás néven indított külügyi politikája az LMP elnökségi tagja szerint. Ungár Péter ezt azután állította, hogy megkapta az érintett országokkal kötött keretszerződésekre vonatkozó adatokat.

Ungár Péter szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig hetvenhétszer voltak a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselői volt kommunista keleti országokban. Ez több, mint amennyiszer olyan nyugati országokba látogattak, amelyekkel valós gazdasági és katonai együttműködése van Magyarországnak.

A politikus hozzátette: csak kommunikációs trükk a keleti országokkal kötött minisztériumi megállapodás, közérdekűadat-igénylésekből kiderült, hogy nincs semmilyen pénzmozgás mögöttük, a felajánlott keretösszegeket nem hívják le.

Ungár Péter kijelentette: semmilyen hasznuk nem volt a magyar embereknek ezekből a megállapodásokból, ezek csak azt a célt szolgálták, hogy Szijjártó Péter miniszter körbeutazza a világ keleti felét.

Az LMP szerint a kormányzás hetedik évében eljött az ideje a nyugati nyitásnak a külpolitikában. Ungár szerint inkább azokkal az országokkal kellene szorosabbra fonni a kapcsolatokat, amelyekkel élő gazdasági és katonai együttműködésekben veszünk részt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!