2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Semmi kérdés, semmi interjú, csak e-mail

2017. május 11., csütörtök 16:53, frissítve: csütörtök 17:14

Pécsett tartott doorstep sajtótájékoztatót a Fidelitas helyi szervezete, azon belül is Beke Zoltán elnök. Megismétlődött az unortodoxia.

A téma a szokásos volt, a Fidelitas országos plakátkampányt indított, mert nem szeretnék, ha „egyes pártok tevékenysége egy ócska bábjáték szintjére süllyedne”.

„Megneveztük a milliárdosokat, illetve a kézzel rángatott bábjaikat is, például Vona Gábort, akinek pártját kilóra megvették” – hangzott el.

Az elnök a magabiztosság minden erejével, egymástól jól elválasztva nyomatékosította a lapról felolvasott szavakat: „mindenki láthatja, hogy pár ezer plakátért és pár tucat Kálmán Olga-interjúért eladta a pártját”.

Kitért a baloldalra is: „Ha Soros György szól, a baloldal ugrik, így lett a baloldal a spekuláns milliárdos bábja. Álproblémának nevezik a bevándorlást, majd megszavazzák a kötelező kvótát erőltető brüsszeli állásfoglalást. Vezetőjük, Botka László szerint Szeged lakosságát egyáltalán nem zavarják az illegális bevándorlók. Jól látszik, hogy a dróton rángatott bábpártokat ma már szinte semmi sem különbözteti meg egymástól, bárhonnan is érkeztek a vezetőik.”

Aztán jött az elmaradhatatlan simicskázás is: „Ha Simicska Lajos azt akarja, akkor a Jobbik nem szavazza meg a kötelező kvóta elleni alkotmánymódosítást”.

Egy mondatot a helyi elnök annyira fontosnak talált, hogy kétszer is felolvasott egymást követően: „A baloldal célja, hogy megnyissa a határt Soros György szerint kívánatos egymillió bevándorló előtt, megnyissa a határt Soros György szerint kívánatos bevándorló előtt.”

Itt volt aztán egy kis zavar:

„Ezért szeretnénk… egy hónapig tartó országos plakátkampányban megmutatni mindenkinek, hogy a baloldal Soros György, míg a Jobbik pedig Simicska Lajos… vagy míg a Jobbiknak Simicska Lajos a gazdája.”

Beke még elmondta, hogy több ezer plakátot helyeztek ki országszerte, hogy felhívják az emberek figyelmét az elmondottakra, és az egész nagyon átlátható.

Ezt követően kérdezett volna a Hír TV tudósítója, már azért is, mert ez sajtótájékoztató volt.

Beke Zoltán válasza helyett az őt elkísérő hölgy megköszönte a részvételt, majd arra kérte munkatársunkat, hogy e-mailben (!) küldje el a kérdéseit. Jelezte továbbá, hogy egyéni interjút nem lehet készíteni az elnökkel.

Egy sajtótájékoztatón.

Unortodox sajtótájékoztatót tartott szerdán a Fidelitas salgótarjáni szervezete is. A rendezvény csúcspontja a „nem kívánok nyilatkozni” fordulat volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!