2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Semjént és Ádert sem féltették az átvilágításon megbukó Naffától

Hír TV

2017. november 9., csütörtök 07:03, frissítve: csütörtök 08:06

Hiába bukott meg a Terrorelhárítási Központ (TEK) ellenőrzésén Zaid Naffa, a jordán tiszteletbeli konzult vezető magyar politikusok közelébe engedték – derül ki a Magyar Nemzet által megismert fotókból.

A lap szerint két hét sem telt el a terrorelhárítók szakvéleménye óta, amikor tavaly márciusban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Jordániában járt, a fénykép tanúsága szerint pedig az úton Naffa is elkísérhette a kormány második emberét. Nem sokkal később Magyarországon is találkozott Semjén a tiszteletbeli konzullal.

Magyarország ammáni nagykövetségének honlapjára pedig egy olyan, idén szeptemberben készült képet töltöttek fel, amelyen Naffa Áder János társaságában látható a Sándor-palota erkélyén.

 
Zaid Naffa (a kép bal szélén) Áder János köztársasági elnök mögött Budapesten, a Sándor-palota erkélyén
Amman.mfa.gov.hu
 

Hogy Zaid Naffát kockázatnak tekintették, úgy derült ki: magyar állampolgárságot igényelt, és a TEK ezzel kapcsolatos ellenőrzésén elbukott. Erről az Index írt először az LMP-s Demeter Márta beszámolója alapján, aki betekinthetett a kapcsolódó iratokba.

Mint ismeretes, Naffa segítette a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi üzletember, az idén januárban elhunyt Ghaith Pharaon Magyarországra utazását. Sőt, mint a Magyar Nemzet korábban elsőként beszámolt róla, a díszvacsoráján nemcsak hogy találkozott Orbán Viktor Pharaonnal, hanem egyesen a szaúdi üzletember mellé ültették a miniszterelnököt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!