Semjén Zsolt fogja felügyelni az Információs Hivatalt

PR, 2012. június 12., kedd 08:00, frissítve: kedd 08:06
A jövőben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felügyeli majd az Információs Hivatalt – jelentette be a Hír TV Rájátszás című műsorában a közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Navracsics Tibor a műsorban kifejtette: a Miniszterelnökség politikai koordinációs szerepe erősödésének egyik eszköze az, hogy az Információs Hivatal átkerül a külügytől a Miniszterelnökséghez, és mivel miniszternek kell felügyelnie, ezért Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes alá lesz rendelve.

A feladatot a Külügyminisztériumtól veszi át a Miniszterelnökség. A kormányátalakítás után eredetileg Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felügyelte volna a polgári hírszerző szolgálatot, de ezt a nemzetbiztonsági törvény értelmében csak miniszter láthatja el.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása