2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Segítene a devizahiteleseken a Jobbik

2017. augusztus 17., csütörtök 08:37, frissítve: csütörtök 10:09

A felvételkori árfolyamon forintosítaná a devizahiteleket, a különbözetet pedig visszautalná az érintetteknek a Jobbik – mondta Z. Kárpát Dániel a Reggeli járat című műsorunkban.

A párt alelnöke szerint az emberek nem kíváncsiak a politikai pártok csatározására – ebben az ügyben félre kell tenni a pártzászlókat, és lépni kell. Szerinte a kormánypártok elárulják az érintetteket, ha nem mennek el a rendkívüli ülésre, és nem mernek szembenézni az általuk kreált problémával.

„A hitelkárosultak helyzete évek óta megoldatlan. Miközben a kormányzat azzal kampányol, hogy elszámoltatták a bankokat, annak, aki 165 forinton vette fel az úgynevezett hitelét, 256 forintos, majdnem piaci árfolyamon forintosították azt. Ez egy legalizált szabadrablás, éppen ezért a Jobbik, sajnos egyedüliként a politikai palettán egyelőre, azt javasolta, hogy a felvétel napjának árfolyamán váltsuk vissza ezeket az úgynevezett hiteleket, s az így felszabaduló, szerződésenkénti több millió forintot utaljuk vissza a lakosságnak, az érintetteknek, a szerződő feleknek, magyarán vegyük el az érintett kereskedelmi bankoktól” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

Tekints meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!