2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Schilling: Ezt itt mi, magyarok hoztuk össze

2017. szeptember 25., hétfő 22:15, frissítve: kedd 08:06

Választásokon kell legyőzni a Fideszt, mert a kétharmaduk is így jött létre, a többség akaratát pedig tisztelni kell – ezt hangoztatta az a Schilling Árpád a Budai Liberális Klub estjén, akit Németh Szilárd nemzetbiztonsági kockázatnak tart. A rendező Demszky Gábor egykori tanácsadójával, Bruck Gáborral beszélgetett.

„És ő a maga totál bolondságával, vehemenciájával százszázalékos példaképpé vált néhány hónap alatt” – Gulyás Márton és a Közös Ország Mozgalom példaképpé vált az ellenzéki gondolkodók szemében, véli Demszky Gábor egykori tanácsadója. Bruck Gábor úgy látja, a kormányról egyre több embernek lesújtó a véleménye, azonban kevesen vannak, akik ezen tevőlegesen változtatnának.

„Ami nagyon érdekel, hogy miért vagyunk ennyire szervilisek. Miért van ennyire olyan kevés ember, mondjuk mint Schilling? Lehet, hogy zavarba hozlak, de akkor levetkőzöl alsógatyára és benyomsz nekik egyet, mindegy, hogy színházban, 800 ezren megnéznek a YouTube-on, és rendjén van, de miért van belőled ennyire kevés?” – tette fel a kérdést a Sawyer Miller Group elnöke, Bruck Gábor.

A Budai Liberális Klubban rendezett esten váratlanul szót kért a volt főpolgármester. Demszky Gábor azt mondta: ahogyan az 1970-es 80-as években most is úgy kell küzdeni a rendszer ellen, vagyis annak legitimitását kell megkérdőjelezni.

Azért mondom, hogy a Schilling meg a Gulyás Marci példák, mert ők azt mutatják meg, hogy hogyan lehet elmenni a falig. Hogyan lehet provokálni a rendszert úgy, hogy ez példaadó mások számára, és a lényeget hogy lehet bemutatni” – vélekedett Budapest volt főpolgármestere.

A Krétakör vezetője szerint azonban a kialakult helyzetért nem csak a rendszer kiszolgálói és a kormány, de az ellenzék is felelős. „Egy súlyos probléma történt, amikor átírták az alkotmányt alaptörvénnyé, és erre az ellenzék ezt az egész helyzetet nem tudta, egy olyan választ nem tudott adni, ami mondjuk a kivonulás, a bojkott, tulajdonképpen az ellehetetlenítése ilyen értelemben a parlamenti munkának. Azzal, hogy azóta is folyik a parlamentben a munka, ezzel tulajdonképpen a dolog legitimálva van” – húzta alá Schilling Árpád.

A rendező szerint választáson kell legyőzni a kormányt, hiszen úgy kerültek hatalomra.

„Ezt itt magyarok, mi hoztuk össze. Volt egy választás, és ezt választotta a többség. A többségnek az akaratát pedig tisztelni kell. Ezért nehéz ez a helyzet, mert azt kell elmagyaráznunk, hogy egy demokráciában a kisebbségnek milyen jogai vannak” – fogalmazott Schilling.

A rendezőt korábban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Gulyás Mártonnal és Vágó Gáborral azok között sorolta fel, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és forró őszre, azaz zavargásokra készülhetnek Magyarországon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!