2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Schiffer szerint hülyének nézi az embereket Orbán

2016. október 5., szerda 08:28, frissítve: szerda 10:21

Sem a népszavazásra feltett kérdés, sem az Orbán Viktor által bejelentett alkotmánymódosítás nem fogja megvédeni Magyarországot attól, hogy az Európai Unió olyan menekültügyi eljárásokat erőltessen rá, amelyeket a kormány elvileg elutasít – véli Schiffer András.

Az LMP volt társelnöke Magyarország élőben című műsorunkban úgy fogalmazott, szerinte igazságtalan lenne, ha a menekültek számára „meghívólevelet kibocsátó” német vagy svéd kormány azt várná el, hogy más tagállamok területén folytassanak le tömegesen menekültügyi eljárásokat.

„Ne lehessen ennek az egész áradatnak a terhét kényszerrel rátolni a többi tagállamra. Csak éppen az a helyzet, hogy amit most alaptörvénybe akarnak foglalni, az nem zárja azt ki, hogy az egyes menekültügyi eljárások lefolytatását, ha kell, rátolják akár Magyarországra is. Megint az van, hogy hülyének nézi az embereket Orbán Viktor, sem a népszavazás, sem az alaptörvény-módosítás nem véd meg mindentől, ami adott esetben valóban méltánytalan lehet Magyarországgal szemben” – jelentette ki az ügyvéd.

Tekintse meg a Schiffer Andrással készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!