2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Schiffer nem tart a széteséstől

,

2016. június 1., szerda 07:00, frissítve: szerda 12:58

Nem tart a párt szétesésétől az LMP távozó társelnöke.

Szellemi hátország nélkül nehéz egyenesben tartani egy rendszer- és globalizációkritikus pártot, ezért most a hátországban lesz rá szükség – fogalmazott Schiffer András Magyarország élőben című műsorunkban.

„A politika soha nem lehet megélhetési kérdés. Túl azon, hogy a választói bizalmat időről időre meg kell szerezni, meg kell újítani, meg kell harcolni érte, időről időre mérlegre kell tenni, hogy mivel tud a legtöbbet segíteni saját hazájának, mivel tudja szolgálni azt az eszmét, amelynek fényében választói felhatalmazást kér” – fogalmazott.

Az LMP alapítója hozzátette: távozásával nem fog változni a párt irányvonala, akik eddig támogatták őket, azoknak nincs okuk nem az LMP-t választani 2018-ban.

Schiffer András azt mondta, nem tart az LMP szétesésétől. Arra számít, hogy ha sikerül megerősíteni a vidéki bázist, akkor a párt akár megduplázhatja támogatói számát. Utódjával kapcsolatban nem akart találgatásokba bocsátkozni.

Tekintse meg a teljes interjút!

Júliusban döntenek utódjáról

Ma ül össze az LMP elnöksége és frakciója, hogy döntsön az új társelnök és frakcióvezető megválasztásának menetéről, valamint Schiffer András képviselői mandátumáról. A konkrét személyekről július elején a kongresszus dönt – mondta a Reggeli járatban Schmuck Erzsébet. Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a párt politikájának alapiránya nem változik. 2018-ban minden körzetben indítanak jelöltet. Azzal a lehetőséggel nem számol, hogy bármely párttal együttműködnének a jövőben.

– Az alapvető kérdés, hogy az ökopolitika és az a más társadalompolitikai és gazdaságfejlődési pálya, amelyet mi akarunk, összeegyeztethető-e más pártnak a programjával.
Tehát nem zárja ki az együttműködést?
– Ahhoz gyökeres változásnak kellene történnie bármelyik pártnál, hiszen ha megnézzük az elmúlt huszonöt évet, akkor azt látjuk, hogy az eddigi politikák juttatták abba a zsákutcába az országot, ahol vagyunk – mondta Schmuck Erzsébet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!