2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Schiffer: Az MSZP-nek mi a problémája?

2015. október 1., csütörtök 20:14, frissítve: csütörtök 20:14

Egyeztetésre hívja az LMP az ellenzéki frakciókat jövő hét keddre az infótörvény módosítása miatt.

A párt társelnöke Schiffer András emlékeztetett: az ellenzék csak akkor fordulhat az Alkotmánybírósághoz, ha ahhoz ötven aláírást összegyűjt, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a három ellenzéki képviselőcsoportnak közösen kell fellépnie. Schiffer András kiemelte: a Jobbiktól már megkapták a támogatást, az MSZP viszont mindeddig nem válaszolt.

„Én nagyon remélem, hogy a Magyar Szocialista Párt nem kíván segédkezet nyújtani ahhoz, hogy az offshore burzsoáziát most már akadálytalanul a színfalak mögött építsék tovább. Szeretnénk megtudni, hogy Tóbiás Józseféknek pontosan mi a kifogásuk az alkotmánybírósági indítványunk ellen, éppen ezért egy ellenzéki frakcióvezetői egyeztetést kezdeményezek keddre, erre egyébként 2010 óta nem volt példa, viszont a helyzet súlyossága és az ellenzéki pártok közös felelőssége miatt ezt én elengedhetetlennek látom, ott nyílt színen Tóbiás József mondja meg Vona Gábor, illetve én előttem, hogy a szocialista pártnak pontosan mi a problémája ezzel az indítvánnyal, vagy esetleg mondja meg, hogy a szocialista párt egyetért a fideszes módosítással” – fejtette ki Schiffer András.

Az LMP egyébként elfogadhatatlannak tartja az infótörvény módosítását, amely szerint fizetni kell a közérdekű adatok kikérőinek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!