2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sallai: A kormány befolyásolni akarja a gazdálkodókat

2017. július 10., hétfő 09:49, frissítve: hétfő 10:31

A választási győzelem érdekben az egész agrárrendszerre rá akarja tenni a kezét a kormány – Sallai R. Benedek szerint.

Az LMP országgyűlési képviselője a Hír TV Reggeli járat című műsorában azt mondta, a földárverések nyertese az az ötszáz gazdálkodó, akik közel állnak a kormányhoz, és a Magosz elit tagjai.

A politikus hozzátette, a kormány már az élelmiszeriparban is befolyást akar szerezni, így az elkövetkező években az is előfordulhat, hogy a magyar boltok polcairól Mészáros Lőrinc vagy Csányi Sándor termékeit vesszük majd meg, az ő érdekeltségeikben van ugyanis a magyar élelmiszer-előállító cégek egy része.

„Semmit nem bíznak a véletlenre, gyakorlatilag a teljes agrár- és vidékfejlesztési forrásokat az agrártámogatásokat, az agrárrendszert kell uralniuk ahhoz, hogy a vidéket uralják. Pont azért lehet az egyik legérzékenyebb pontja a 2018-as választásoknak a vidékfejlesztés ügye, mert az nyeri az országot, aki a vidéket nyeri. Ők azt szeretnék, hogy a kommunikációban, azt szeretnék, hogy az elérésben mindenütt ott legyenek jelen, azt szeretnék, hogy a választásokban, az agrárkamarai rendszerrel befolyásolni tudják a gazdálkodói véleményeket, hiszen ez véleményformáló erő a legtöbb magyar vidéki térségben” – mondta Sallai R. Benedek.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!