2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Írásban kérné számon Bitay Mártont az ellenzéki politikus

,

2016. május 4., szerda 12:00

A feljelentés mellett írásbeli kérdésekkel tisztázná az LMP-s Sallai R. Benedek, hogy miért kávézott a földügyi államtitkár Mészáros Lőrinccel.

Az ellenzéki képviselő a Hír TV Reggeli járat című műsorában arról beszélt: a találkozón Bitay Márton jogosulatlan előnyhöz juttathatta a felcsúti milliárdost.

„Adott esetben az a bizonyíték, hogy a kapcsolat kapcsán létrejöhet az, hogy […] befolyást gyakorolhat az államtitkár úr az általa kezelt Nemzeti Földalap árképzésére, ez ügyben már korábban tettem feljelentést. […] Egyébként a tegnapi nap folyamán benyújtottam írásbeli kérdést az ügyben, hogy az FM-ben van-e kávéautomata, az államtitkár titkárságán lehet-e kávét kérni, vagy ha nem, akkor mi mást csinál Bitay Márton Örs államtitkár úr. Megkérdeztem azt is, hogy amennyiben garantáltan nem egy egyeztetésről van szó, akkor vállalják-e önként, hogy mondjuk a telefonos híváslistája az államtitkár úrnak nyilvános legyen, és megnézzük, tényleg nem tartott-e kapcsolatot vevőkkel” – fogalmazott az LMP országgyűlési képviselője.

Tekintse meg a Sallai R. Benedekkel készült beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!