2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Saját maga ellen kezdeményez eljárást Gyurcsány Ferenc

Hír TV

2018. február 3., szombat 09:08, frissítve: vasárnap 08:14

A Magyar Idők főszerkesztője után Gyurcsány Ferenc is vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett maga ellen az Országgyűlés illetékes bizottságánál.  Ezt az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán jelentette be. 

A kormánylap írta meg a napokban, hogy Gyurcsány Ferencnek évek óta van számlája egy osztrák bankban, ám azt elhallgatta parlamenti vagyonnyilatkozatában. A volt miniszterelnök erre azt mondta, hogy a vagyonnyilatkozatában feltüntetett értékpapírok egy részét tartja a szomszédos országban.

A Demokratikus Koalíció szóvivője elmondta, Gyurcsány Ferenc azért kezdeményezett eljárást maga ellen, hogy megmutassa, mi a különbség az ő és Orbán Viktor politikai kultúrája között. „Amit Orbán képvisel, az arról szól, hogy pártszékházból a papának bányát veszünk; az arról szól, hogy Orbán veje ellen nyomoz az OLAF; az arról szól, hogy Orbán feleségének szántói és legelői vannak; és az arról szól, hogy Orbán haverja az ország egyik leggazdagabb embere, egy közönséges gázszerelő. A Gyurcsány Ferenc által képviselt kultúra a lopás, a csalás és a hazugság kultúrája helyett azt a kultúrát képviseli, hogy tisztességesen, átláthatóan kell bemutatni, hogy kinek mennyi a vagyona” – fogalmazott Gréczy Zsolt szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!