2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Saját korábbi tanácsadója nyert az FKF több százmilliós pályázatán

2016. augusztus 30., kedd 10:22, frissítve: kedd 11:29

Több százmillió forintos tendert nyert az FKF-nél a cég korábbi informatikai tanácsadójának vállalkozása – tudta meg a Mandiner.hu.

A kiírás szerint összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő. A portál szerint a 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg előre, hogy a megállapított keretösszeg erejéig legalább hány órában kell tanácsot adni. A Mandiner úgy tudja, a férfi még a közbeszerzési pályázat előtt személyesen egyeztethetett a pályázati feltételekről az igazgatóval. Az FKF tagadja a korrupciós vádakat.

Az Együtt feljelentést tett az ügyben. „A Mandiner nevű újságnál van egy dokumentum a cikkük szerint, amelyben jegyzőkönyvezték azt, hogy ennek az SAS Group nevű cégnek a vezetőjét bevonták a kiírás előkészítésébe, és a legvégén vele hagyatták jóvá. Azt lehetővé teszi a közbeszerzési törvény, hogy konzultáljanak piaci szereplőkkel, de az teljesen összeférhetetlen, hogy valaki, aki később ajánlattevő lesz, és elnyeri a megbízást, maga is részt vegyen a tényleges előkészítésben. Itt teljesen egyértelműen erről van szó: leírták egy dokumentumban, hogy még mielőtt elküldték volna a Közbeszerzési Hatóságnak, jóváhagyatták vele a közbeszerzési kiírást. Itt nem körülményekről beszélünk, hanem itt van egy bizonyíték, most már csak az a kérdés, hogy élnek-e vele” – mondta Pataki Márton, az ellenzéki párt budapesti elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!